Pages

Tuesday, August 1, 2017

Sekadar menulis.....

Malam ini tergerak di hati untuk saya membuka blog setelah sekian lama saya tinggalkan......mungkin sudah lebih satu tahun. Terasa agak kaku/kekok bila saya ingin menulis semula. Bukanlah untuk menulis sesuatu yang penting, cuma untuk melatih kembali kebolehan menaip, berfikir dan menggunakan blog.

Sebagai orang yang sudah bersara dan berumur 60 +, mengaktifkan kembali menulis sesuatu di blog mungkin boleh mengaktifkan kembali minda yang sudah agak kurang aktif setelah bersara setahun setengah.

Apabila telah memasuki usia tua, badan kita sudah tidak kuat sebagaimana kita muda-muda dulu. Sakit-sakit sendi dan lenguh badan sudah dirasai. Kadang-kadang kita terlupa yang kita sudah tua dan kita masih ingin melakukan kerja-kerja yang pernah kita buat dulu seperti cycling, memanjat pokok, joging dan sebagainya. Kita akan rasai sendiri yang tenaga kita sudah banyak berkurangan.

Walau bagaimanapun, saya masih bersyukur kerana Allah kurniakan diri saya masih dalam keadaan sihat. Yang sebenarnya saya telah menghidapi penyakit asthma sejak tahun 1985 dan saya menggunakan inhaler tiap-tiap hari sebagaimana yang sisarankan oleh dokter semenjak kembali dari tanah suci iaitu tahun 2007.

Cukup setakat ini latihan menulis saya hari ini..

.

No comments:

Post a Comment